На хората в Николово вече им писна да търпят този „терор“

2
Вчера те блокираха пътя откъм Русе в час пик
Вчера те блокираха пътя откъм Русе в час пик Видео: Кис 13

Заради проблемите с тока те спряха движението на входа на селото.

Стотина жители на село Николово блокираха пътя откъм Русе в знак на протест заради постоянните проблеми със спирането на тока. Те излязоха и спряха движението на входа на селото в час пик. Това се случи в сряда в 18:00 часа, когато много хора се прибират от работа.

През Николово минават не само живеещите там, а и в съседните села като Червена вода, Просена, Долно Абланово и Хотанца.

В колоните от двете страни на блокадата имаше както коли, така и камиони и автобуси, но никой от чакащите не недоволстваше, защото почти всеки е засегнат от спирането на тока.

Ежедневните токови удари продължават вече години наред, като това не е първият протест на недоволните. Хората се оплакват от множество изгорели домакински уреди, а спирането на тока пречи и на бизнеса в селото.

Организаторката на протеста Радост Николова коментира пред медиите, че е уведомила Енерго-Про за протеста. С нея се свързал изпълнителният директор и обяснил, че в последните дни са направили каквото е необходимо и вече не би трябвало да има прекъсвания на тока. Препоръчал на хората да следят за проблеми и ако има такива, да сигнализират.

Въпреки отговора от дружеството, протест все пак имаше, а николовчани бяха категорични, че вече им е писнало да търпят този „терор“ и повече не смятат да си мълчат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари