На гости в академичния дом на Николай Денков

1
Премиерът и съпругата му разказаха какви традиции спазват за Бъдни вечер и Коледа
Премиерът и съпругата му разказаха какви традиции спазват за Бъдни вечер и Коледа Видео: bTV

Премиерът и съпругата му разказаха какви традиции спазват за Бъдни вечер и Коледа

Николай Денков и съпругата му проф. Славка Чолакова дадоха първо съвместно интервю пред „Тази събота“ по bTV. Те разказаха какво правят на празниците и кой разпределя бюджета в семейството.

На Бъдни вечер и Коледа се събираме с децата и сестра ми. Спазваме всички традиции. Имаме питка с пара и всичко, което се прави във всяко традиционно българско семейство на тези празници, и ние го правим“, каза Славка Чолакова.

Тя призна, че откакто съпругът ѝ е премиер ѝ липсва доста в научната работа, която преди това са правили заедно. Чолакова добави, че сега обсъждат основно политически въпроси у дома.

Тя разкри и кой разпределя бюджета вкъщи.

Аз го правя, но винаги се консултирам с Ники. Точно както един финансов министър се отчита пред премиер“, обясни проф. Чолакова.

Но най-важно за семейството на Денков не са парите, а децата и внуците им да имат възможност да се развиват у нас.

Нека отидат и да видят какво е в чужбина, но винаги да се връщат и да обичат България. Мечтата ми е някой ден навсякъде стандартът на живот да се доближи до София. В столицата може да се живее много добре, ако имаш средства, а това се случва. И в новия бюджет има увеличение на минималната заплата и пенсиите догодина. Помислили сме за най-нуждаещите се“, обясни премиерът.

Той каза и какво смята да прави след ротацията, която ще е през март.

Министър-председателят академик Николай Денков ще поеме поста на вицепремиер и ще оглави образователното министерство, каза той в от специалното си интервю за bTV.

Аз нямам проблем с всичко, което сме договорили по отношение на ротацията, с Мария Габриел работим доста добре, ако тя ще бъде премиер, аз се надявам, че ще можем много ползотворно да продължим да работим, както работихме досега. Това, което е част от споразумението, е да бъда вицепремиер и вероятно ще се върна в Министерството на образованието и науката. Там е мястото, където се чувствам и най-близо до професионалната си област и чувствам, че бих бил и най-полезен“, каза Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    8
    Иван
    Много вьзпитан ,обран и спокоен човек!Браво,добьр и умен премиер!
  • 10
    7
    Кира из ВДВ
    Привет всем болгарам из Москвы. Желаем вам счастливого прихода праздников.
  • 6
    6
    Мурсик к 4 го
    ВЫ СДЕЛАЛИ ОШИБКУ
  • 7
    5
    К четвертому
    Иди нахуй блядь.Слава Болгарские,слава россияни.Победа для Кронщадь.
  • -7
    4
    до 1, 2 и 3
    Подозирам, че сте един и тоже идиот ама хайде. Обаче - защо не сте на рускотемните статии бре мурзилки?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари