Николай Денков: Нека се запитаме какво е най-важното за нас?

3
Премиерът направи обръщение по случай Рождество Христово
Премиерът направи обръщение по случай Рождество Христово Снимка: NOVA

Премиерът направи обръщение по случай Рождество Христово

Премиерът Николай Денков направи обръщение по случай Рождество Христово. В него министър-председателят поставя акцент върху икономиката на страната, предава NOVA. На празника той призовава различията да бъдат преодолени.

Ето цялото обръщение на министър-председателя:

Коледа е. Празник на обичта, на семейството и на радостта, която споделяме с близки и приятели.

На този светъл ден можем да направим и нещо повече - да бъдем заедно и да преодолеем различията си. Можем да бъдем хора със собствено мнение, но да обсъждаме какво ни обединява и да се грижим един за друг.

Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред. Последните допитвания до общественото мнение показват, че почти 60% от българите очакват по-добра нова година. Според Евробарометър оптимистите са над 3 пъти повече от песимистите. А това е доказателство, че хората са по-спокойни за бъдещето.

На Коледа, когато празнуваме раждането на доброто, нека се запитаме какво е най-важното за нас като нация. Коя е каузата, която ни обединява? Как да направим живота по-добър за всички българи и да пребъдем като нация.

Последните бюджети системно и значително повишават инвестициите в хората. Осигуряваме социална подкрепа за семействата с деца и ще продължим да създаваме условия за кариерното развитие на младите родители. България е на второ място по ръст на заплатите в Европейския съюз, като те ще продължат да се увеличават и догодина. Целта ни е доходите да изпреварят в пъти инфлацията. А тя да бъде ограничена. И вече успяхме да я свалим на нива, по-ниски от преди войната и преди енергийните кризи.

Но най-голямата промяна, по която работим, е да превърнем икономиката на евтината работна ръка в икономика на високата добавена стойност. Вече привличаме стратегически инвеститори, които ценят знанията и уменията на българите и искат да ги включат в технологиите на бъдещето. Защото най-добрата социална програма е хората да имат стабилна и добре платена работа.

Вече виждаме първите резултати от тези усилия. Все повече българи се връщат в родината. Раждаемостта се повишава. За първи път след началото на прехода семействата отново влизат в модела с две деца.

А децата на България трябва да растат и да развиват способностите си тук, в родината си. Във времена на предизвикателства всички ние се нуждаем от вяра в бъдещето и от смирение пред различията, за да изградим по-успешна държава. По-добри сме, когато сме заедно – и в грижите, и на празника.

Весела Коледа!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    16
    Техасо
    Не знам дали долният коментар е наистина на Георги Марков, но е точно в ДЕСЯТКАТА! ...Само че народът ни спиииии ли спи дълбок сън, носейки се неотклонно към бавния си, мъчителен и безславен край!
  • 8
    15
    георги марков
    Коледният сън на Денков е за друга България. Вървели сме били напред... Сбъркал е обаче нашият Химик желаното с реалното. 1. Няма как да върви напред страна, в която победените на изборите управляват. 2. Няма как да върви напред страна, в която управляващите да са получили на партийната си листа комичните 273 000 гласа. 3. Няма как да върви напред страна с разнебитена съдебна власт, ВСС с изтекъл мандат, Инспекторат също, няма главен прокурор, минал през президентски указ. 4. Няма как да върви напред страна, която е парламентарна демокрация, а партиите тотално са загубили доверие. Само ГЕРБ успя да мине 500 000 гласа на общинските партийни листи, а всички останали са под 300 000. 5. Няма как да върви напред страна, отказала се от историята си и станала колония, в която решенията да се взимат от Посолствата, докато комшиите скандират, че сме въшки, татари и фашисти. 6. Няма как да върви напред страна, чийто Конституционен съд, 2 години функционира в неконституционен състав. 7. Няма как да върви напред парламентарна държава, за чийто парламент са гласували едва 1/3 от избирателите, а конституционното мнозинство е с обществена подкрепа 2/9. Това пък мнозинство изземва функции на Велико Народно събрание и прави радикални промени в основния закон. 8. Не може да върви напред държава, която е лишила гражданите си от конституционното право на информация и е въвела свирепа цензура. 9. Не може да върви напред държава, в която населението се стопява. 10. Не може да върви напред страна, в която гражданското общество е подменено от НПО-тата на Сорос. 11. Няма как държава да върви напред с тотална загуба на суверенитет. Как е възможно пред очите на нацията чиновник с име О`Брайън да ни налага с бухалката Магнитски, в името на върховенство на правото, а в собствената му страна прокурорите и съдиите малтретират и искат да отстранят от участие в изборите в Колодаро президента Доналд Тръмп. Всички власти мълчат по въпроса в България, за разлика от Орбан в Унгария. Легендата рече: “Ползването на съда като политическа бухалка за отсвирване на политическия противник ми напомня комунизма“. 12. Добрият наш Химик чака крупни инвеститори в България, а те отиват при лошия Орбан в Унгария - заводите за танкове и бронетранспортьори на германския Рейнметал в Залаегерсег и Варпалота; китайският завод за 7 милиарда евро за електрически батерии в Дебрецен; китайският завод за електроавтомобили BYD в Южна Унгария, а влакът-стрела от Белград няма догодина да е до София, а до Будапеща. Не се е чуло заводите на “Мерцедес“, “Ауди“, БМВ, “Сузуки“, “Сименс“, “Самсунг“, “Бош“, “Мишелин“ да се изнасят от лошата Унгария към Соросоидната България Хубавото на съня на Денков е, че 60% от българите били щастливи. Вероятно от това щастие спряха да гласуват, нали?
  • 9
    14
    до 13
    От личен опит - нямам представа защо, но всички дребни са подмолни и зли. Доносници някакви. От висок и дебел човек аз зло не съм виждал, но дребните са страшна напаст. Нещо с комплекси ли, с психология е свързано.
  • -2
    13
    хахах
    Според българина един мъж не е мъж ако не е 100 кила, ако не мирише и не попържа. А, и да пие ракия задължително. Прост народ, слаба държава.
  • -4
    12
    Иван
    Стига обиждахте,много е вьзпитан човека,спокоен,умен,обран,искате тиквата и Пеевски,с пьрвобитните си просташки изкази?Прост народ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари