На гол тумбак чифте патрулки

1
Ай, честито да ни е! Един милиард за патрулни кораби. Които ние ще платим, естествено
Ай, честито да ни е! Един милиард за патрулни кораби. Които ние ще платим, естествено

Ай, честито да ни е! Един милиард за патрулни кораби. Които ние ще платим, естествено

Чудя се каква ли е „комисионната“ за тази сума, със сигурност сериозна до степен обикновеният българин дори да не може да си представи как изглеждат толкова пари накуп.

Патрулни кораби ни трябват, със сигурност. Армията трябва да е добре въоръжена – също със сигурност. И тук поставям едно голямо „НО“: Основният актив на една държава е народът. В случая българите. Не другите, които живеят тук, а българите. Защото само ако има българи, я има и България. Без държава сме оцелели седем века, но без народ няма да оцелеем и един ден.

Кого ще пазите с тези корабчета? Три милиона българи вече се евакуираха като от местопрестъпление. Други два-три, останали тук, мизерстват и се притесняват ще има ли какво да ядат утре. Родители се лишават, за да има храна и дрехи за децата им. Пенсионери си отиват тихо и безименно, защото не могат да си позволят луксозното българско здравеопазване и качествена храна. А понякога и топло. Кого ще пазите?

За разлика от другите европейски държави, тук хаосът е пълен, абсурден и постоянен. Държавата подпомага на пожар /защото вероятно мутрата начело само това разбира и то не винаги/, тези, които протестират. И най-вече за наши хора.

Самоосигуряващите се, работниците, пенсионерите, духат глухарчета и се надяват да са живи напролет. Не заради вируса, а заради мизерията.

Криза настъпва в цял свят. Само, че тук тя е управлявана от дебили. Крадливи, алчни и нагли дебили. Които предпочитат да дадат един милиард за корабчета, за да си вземат комисионната, но не и да дадат тези пари на хората, които имат нужда. Как според вас ще оцелеем тази зима? При затворени бизнеси, безработни, повишаващи се цени /дефлацията, прогласена от НСИ, е пълна наглост, инфлацията се усеща по джоба най-добре/?

Учениците трябва да си стоят вкъщи и да учат онлайн. Обаче спортните мероприятия се провеждат. Явно спортистите и публиката имат имунитет. Или пък управляващите толкова им е акъла, което е и най-вероятният извод.

На народ, подложен на геноцид и унищожават ежедневно, не му трябват самолети и кораби. Трябват му разумни и най-важното ПОЧТЕНИ и МОРАЛНИ държавници, които да го водят. Иначе е на гол тумбак чифте патрулки….

*На снимката са пък ДАРЕНИТЕ ни от Чичо Сам патрулки. Чувствам се защитена.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари