На 19 септември стартира "Русе - Всемир на таланти"

0

На официална пресконференция днес, в Заседателна зала на Общината, организаторите на детския панаир „Русе – Всемир на таланти“ представиха подробна информация относно творческите ателиета на тазгодишното издание на форума.

На срещата с медиите присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, директорът на Дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, началникът на отдел „Култура“ Ива Чавдарова, директорът на ОП „Русе Арт“ Мариян Савов, директорът на ОБДЦКИ Юлия Енчева, както и председателят на фондация “Easyart” Станка Желева.

 Г-н Григоров пожела на добър час на панаира, като заяви, че вярва, че тази година форматът ще пожъне още по-големи успехи и ще придобие още по-голяма популярност сред русенци.

Г-жа Петрова каза, че обединявайки усилията на изпълнителя – „Easyаrt“, общинската администрация и фондация, както и частни спонсори, детският панаир ще бъде изпълнен с много изненади и приятни емоции както за децата, така и за техните родителите.   

По думите на председателя на фондация “Easyart” Станка Желева фактът, че за втора година се провежда събитието „Русе – Всемир на таланти“ е доказателство за успеха на формата. Преди да представи творческите ателиета, тя благодари за съдействието и подкрепата на Община Русе и призова русенци да имат по-високо самочувствие, защото живеят в прекрасен град – една от културно-историческите столици на България.

Именно поради тази причина програмата на панаира е изцяло с образователна насоченост и цели да предаде миналото на подрастващите, чрез съвременни творчески техники, образователни игри в музеите и работа с децата в училищата.

Част от ателиетата тази година са „Народни носии“, „Музикални инструменти“, „Енкаустика“, „Тубизъм, „Мода“, „Рисунка на асфалт“ и много други.

Участие в панаира ще вземат формации от ОбДЦКИ, а гостуващи участници ще са представители на Куклен театър – Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари