На 15 юли Русе и Гюргево подписват споразумение за нов мост над река Дунав

1
Продължават преговорите и за стартирането на фериботната връзка между Русе и Гюргево в най-кратки срокове
Продължават преговорите и за стартирането на фериботната връзка между Русе и Гюргево в най-кратки срокове Видео: КИС 13

Предстои подписване на споразумение между област Русе и окръг Гюргево за изграждането на втори мост над Дунав между двата гранични региона

 Предвидено е това да се случи на 15 юли, предаде телевизия КИС 13 

С изграждане на втори мост при Русе ще се постигне цялостно интегриране на България и Румъния в международното транспортно и търговско партньорство като по този начин ще се намали изолацията на периферните райони, заяви за  областният управител на Русе Борислав Българинов.

Според областния управител без нов мост в трансграничния регион ще бъдат възпрепятствани туризмът, търговията и свободното пътуване на гражданите. Освен това мостът се явява ключова надграждаща инвестиция за строителството на автомагистралата между Русе и Велико Търново, прокарването на тунел под Шипка, който е част от републиканския път Русе – Маказа, както и изграждането на бъдещ европейски логистичен коридор.

Продължават преговорите и за стартирането на фериботната връзка между Русе и Гюргево в най-кратки срокове. Ако стане факт, фериботът ще може да транспортира 300 тира за 24 часа само в едната посока, което значително ще облекчи трафика по Дунав мост.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В живота има много безсмислени неща. Например, реклама на ракия.

Харесай Дунавмост във Фейсбук