На 12 март стартира първото заседание по делото „Дупнишка популярна каса“

0
На подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за три престъпления
На подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за три престъпления Снимка: Личен архив

На подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за три престъпления

Окръжният съд в Кюстендил даде ход на разпоредителното заседание и насрочи делото, известно като "Дупнишка популярна каса", за разглеждане по общия ред, съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът остави без уважение исканията на защитата на подсъдимата Ивона Близнакова за спиране на наказателното производство, за прекратяване на съдебното производство и връщане на обвинителния акт на прокуратурата за допълнително разследване. Определението в частта, в която съдът отказва прекратяване на съдебното производство и вземането на мярка за неотклонение на обвиняемата, подлежи на обжалване и протестиране пред САС в 7- дневен срок.

Окръжният съд остави без уважение молбите от пострадали за конституиране като граждански ищци. Първото заседание по делото е насрочено за 12 март.

Делото е образувано в Кюстендилския окръжен съд въз основа на обвинителен акт на Пловдивска окръжна прокуратура, с който срещу подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за три престъпления. Те са за причинени другиму значителни вреди чрез извършване на банкови сделки, за "изпиране на пари", като имуществото е в особено големи размери и случаят е особено тежък, и за избягване установяване или плащане на данъчни задължения. Предвидените наказания за тези престъпления са глоби до 30 хиляди лева, конфискация на част или цялото имущество, както и лишаване от свобода до 15 години.

Припомняме, че нанесените имуществени вреди на граждани са в общ размер над 3,5 млн. лева, а невнесените данъчни задължения са за над 135 хиляди лева. Пострадали според обвинението са 226 души.

Кредитно–спестовната кооперация "Дупнишка популярна каса" беше обявена в несъстоятелност в края на 2013 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Пострадал
    За Русенска Популярна каса кога?? И там много хора пиха студена вода!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари