МЗ: Ваксината на Moderna може да бъде прилагана на деца от 6 до 11 години

0
Също от днес Националният имунизационен регистър позволява и въвеждането на приложена бустерна доза от ваксината Comirnaty при деца и младежи на и над 12 г.
Също от днес Националният имунизационен регистър позволява и въвеждането на приложена бустерна доза от ваксината Comirnaty при деца и младежи на и над 12 г. Снимка: БГНЕС / Архив

От днес, 11 март, в Националния имунизационен регистър – част от Националната здравно-информационна система – може да бъде въведена ваксинация с ваксината Spikevax (на Moderna) при деца от 6 до 11 г., включително

Промяната в кратката характеристика на лекарствения продукт е от 4 март т.г. В тази възрастова група се прилага ½ доза от тази за възрастни, като схемата на приложение е същата - 2 апликации с интервал между тях най-малко 28 дни.

Във възрастовата група от 5 до 11 г. досега у нас се прилагаше педиатричната ваксина Comirnaty (на Pfizer/BioNTech). При нея интервалът между двете дози е поне 21 дни.

Също от днес Националният имунизационен регистър позволява и въвеждането на приложена бустерна доза от ваксината Comirnaty при деца и младежи на и над 12 г. Бустерната доза в тази възрастова група се прилага не по-рано от 6 месеца след завършен ваксинационен курс със същата ваксина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Родител
    Няма да бъде прилагана, споко.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари