МЗ потвърди за административни нарушения в УМБАЛ "Канев" - Русе

3
В УМБАЛ "Канев"  са установени нарушения по граждански договори и Закона за обществените поръчки.
В УМБАЛ "Канев" са установени нарушения по граждански договори и Закона за обществените поръчки. Снимка: Свободна Европа

МЗ изнесе информация за извършени проверки в лечебните заведения

За сериозни нарушения, констатирани в три лечебни заведения в София – Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и УМБАЛ „Св. Екатерина“, както и в УМБАЛ Пловдив, УМБАЛ „Св. Анна“ във Варна, УМБАЛ „Канев“ в гр. Русе и в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в гр. Сливен, съобщи началникът на кабинета и председател на НС на НЗОК доц. Васил Пандов. Най-общо нарушенията са свързани с процедури по ЗОП, финансов контрол, управление на имущество, правила за възнаграждения и изплащането им и други, посочиха от МЗ.

В УМБАЛ "Канев"  са установени нарушения по граждански договори и Закона за обществените поръчки.

Проверка на вътрешния одит установява, че на граждански договори са назначени главен научен секретар и началник научна дейност с месечна заплата около 3500 лв, което надхвърля минималните прагове по Закона за обществените поръчки. В същата болница са установени Нарушения на наредбата за избор на екип, което ощетява правата на пациентите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    N8no
    А Ванка ко стана ще се ходи на бариерата и какъвто си снажен лесно ще я дигаш. Сега и за оборудването на кабинета на сина ти Горкия нищо не разбира ще има сигнал пък нека проверят. Пич осра се
  • 6
    3
    Renee
    Известно е кой е този научен секретар със заплата от 3500 лева - научен ръководител на един "меганаучен творец", който наскоро транспортния министър уволни като работещ в МТ (бивш служител на РУО в Русе). Научният секретар е назначен по време на предишното управление, въпреки че няма нищо общо с медицината.
  • 18
    2
    Русе
    А военния тъпак Иван Иванов (бивш началник на съдебната охрана) назначен от ГЕРБ за директор ще бъде ли изритан?
  • 6
    1
    Kalinka
    Как смеете да петните името на покойния Игнат Канев? Всеизвестен факт е,че всяка болница точи здравната каса ,а обществените поръчки са ... Редно е болниците да спрат да са търговски дружества,а пациентите да спрат да са клиенти! Сиреч колкото повече пациенти,толкова повече средства за болничното заведение!Що за простотия е това!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари