МВР видя опит за кражба, а не заплаха в сигнала на Бранимир Ботев

0
Проникването в къщата на бившия зам.-министър на туризма е било с цел грабеж, заяви Младен Маринов
Проникването в къщата на бившия зам.-министър на туризма е било с цел грабеж, заяви Младен Маринов Снимка: БГНЕС / Архив

Проникването в къщата на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев е било с цел грабеж.

Това заяви на брифинг във Варна главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Той се произнесе във връзка с разследването на снощното незаконно проникване във вилата на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев в местност "Св. Никола" във Варна, предаде Канал 3.

Ботев видя връзка между проникването в имота му и негово критично тв интервю срещу министъра на туризма Ангелкова. Тя, от своя страна, заяви, че ще съди Бранимир Ботев за клевета"По повод на изявлението ще заведа дело за клевета, защото се правят опити за замесване на моето име и институцията във връзка с евентуални криминални деяния.

Главен комисар Маринов докладва във Варна, че е проведено оперативно съвещание по повод незаконното проникване в дома на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев.

"Има оперативна информация, по която се работи и се проверява. Действията се извършват под надзора на прокуратурата, по случая има образувано досъдебно производство. Сигнал е подаден от сина му, той (Бранимир Ботев) не е бил в къщата, когато това се е случило.

Информацията е за едно лице, проникнало в имота. С него е имало още едно лице, има информация и за трето лице по предположение", каза главният комисар.

Младен Маринов посочи, че няма данни да е откраднато нещо. На въпрос на журналисти по отношение на версия за сплашване Младен Маринов коментира, че към момента няма данни Бранимир Ботев да е получавал заплахи

Според главния секретар на МВР реакцията на патрулите е била изключително бърза.

"При подаване на сигнала в рамките на пет минути са посетили адреса. Това, което е изяснено като обстоятелства на този етап, ни навежда на основна версия опит за извършване на кражба от частен имот.

Работи се по тази основна версия, всички други насоки, ако се появят такива, ще бъдат проверени и изчистени", заяви Младен Маринов. Действията на терен продължават по отношение на видеокамери и други оперативно-издирвателни мероприятия, които са необходими, добави главен комисар Младен Маринов.

В 22.45 часа снощи в Пето РУ – Варна е съобщено, че три маскирани лица са проникнали в двора на частен имот в местност "Св. Никола“ край Варна. След реакция от страна на собствениците, лицата са избягали в неизвестна посока.

В рамките на 3 минути на мястото на инцидента са пристигнали няколко полицейски екипа, които са започнали оперативно-издирвателни действия, както и засилени проверки на лица и автомобили в района. 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари