МВР търси болницата с COVID кючека

4
Здравното министерство все още няма информация коя е болницата, в която се разиграва скандалната случка
Здравното министерство все още няма информация коя е болницата, в която се разиграва скандалната случка

От министерството още не са наясно кои са ромите, въртящи гьобеци и къде играят

Два дни след скандалното клипче, разпространено в мрежата, на което роми въртят кючеци в болнична стая, здравното министерство все още няма информация коя е болницата, в която се разиграва скандалната случка.

"Във връзка с поставените от вас въпроси ви информираме, че Министерството на здравеопазването е изпратило писмо до Министерството на вътрешните работи с молба за съдействие за установяване на лечебното заведение и участниците във видеото", отговарят от здравното ведомство на запитванията на "България Днес", относно установени ли са лицата от ромски произход и коя е болницата, в която се разиграва смущаващата случка.

Клипът бе качен във фейсбук преди дни от потребителя Бoби Джoунc със заглавие "Купoн в болницата". Във видеото се вижда как млaди рoми играят лючек в отделение за заразени с коронавирус. Във видеото заснемащият казва на смуглите пациенти да покажат гривните си, с които са отделени в специализирано звено за лечение на COVID-19, и посочват един от лежащите, който си цъка на телефона и маха весело, като го определят с "тоя е най-зле".

"Ето какво става в болниците по време на пандемията""Единственото сега ме интересува дали има платени здравни осигуровки, които да им поемат престоя в тази наистина добре обзаведена болнична стая. Платили са им, купонясват! А вие си плащайте здравните такси", ca caмo чacт oт кoмeнтaритe пoд клипa.

Твърди се, че клипът направен в средата на септември. Въпреки това снимките са правени по време на коронакризата. Показателна в това отношение е появата на сестра, която е с предпазна маска. Човекът, който снима видеото, от време на време вика "Ковид".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари