МВР - Търговище се "обзаведе" с нови преносими камери

0

С нови преносими камери за патрулно-постова дейност разполага ОД на МВР - Търговище

Днес в Областната дирекция на МВР в Търговище са получени четири преносими камери за осъществяване на патрулно-постова дейност. С тях предоставените досега камери стават 18, информират от пресцентъра на Дирекцията.

С досега наличните 14 камери са оборудвани седем служебни автомобила "Шкода Рапид"; три - ползвани от служители на РУ - Търговище, и по два - от РУ - Попово и РУ - Омуртаг. Новополучените преносими камери са предназначени за териториално обслужване на Областната дирекция.

Тези камери се ползват от полицейските органи за превенция, намаляване на корупцията, защита правата на гражданите и служителите при прилагане на полицейски правомощия, както и за противодействие на престъпления и други нарушения и опазване на обществения ред.

Сигналът от камерите може да бъдат гледан в реално време от служители от оперативните дежурни центрове на съответната структура на МВР, с цел по-ефективно управление на силите при реагиране в определени ситуации. Но в обикновена ситуация, екипите с бодикамери след завършване на смяната имат ангажимент да свалят записите на сървър, където се съхраняват минимум 30 дни и при необходимост информацията може да бъде използвана, в това число и като доказателствен материал пред съда, допълват от Дирекцията.

С използването на тези камери се цели и намаляване нивото на корупцията сред служителите от "Охранителна полиция", както и подобряване на безопасността на движението по пътищата. Камерите са закупени с европейски средства - от фонд "Вътрешна сигурност" и от Гаранционния фонд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари