МВР се похвали с нови патрулки

3

Министърът на вътрешните работи в служебното правителство Пламен Узунов връчи на Областната дирекция на МВР в Ловеч ключовете за седем нови полицейски автомобили от общо 278, предвидени за страната.

Три от тях ще са за нуждите на Сектора "Пътна полиция", а останалите ще бъдат дадени на районните управления на МВР в Троян, Ябланица, Тетевен и Луковит.

Колите бяха осветени от Ловчанския митрополит Гавриил. На церемонията присъстваха областният управител на Ловеч Пенка Николова и заместник-областният управител Драгомир Кавалски, както и целият ръководен състав на Областната дирекция.

Министър Узунов заяви пред журналисти, че от 2008 година насам Областната дирекция на МВР в Ловеч не е получавала моторни превозни средства и след девет години той има честта и удоволствието да връчи ключовете на новите автомобили.

"Колите са със специално оборудване, което позволява на служителите да вършат в пълен обем служебните си задължения, да правят необходимите справки и да имат онлайн връзка с нашата административнонаказателна система, от която могат да черпят данни и да глобяват виновните водачи вследствие на извършените проверки", каза още министърът и добави, че след като бъде обновен автопаркът на дирекциите, ще има възможност отдалечените населени места да бъдат наситени с повече сили и средства.

По думите на Пламен Узунов всичко възможно се прави, за да се осъвременят техническите средства, които служителите използват в ежедневната си дейност.
На въпрос, свързан с недостига на униформени служители, министърът отговори, че са предприети действия за обявяване на конкурси, с които областните дирекции да бъдат окомплектовани, така че да отговорят на изискванията на гражданите за добър обществен ред и сигурност.

Министърът бе в Ловеч и за работно съвещание с ръководството на Областната дирекция на МВР и с началниците на районните управления с оглед на координирането на действията във връзка с изборите на 26 март.

По думите му вече е създадена необходимата организация, МВР е подготвено и ще вземе всички мерки, за да не допусне нарушаване на обществения ред по време на изборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари