МВР се оплака от зачестяващо неподчинение

1
На практика до този момент няма нито една ефективно наложена и ефективно събрана глоба в столицата, свързана с противоепидемичните мерки
На практика до този момент няма нито една ефективно наложена и ефективно събрана глоба в столицата, свързана с противоепидемичните мерки Снимка: БГНЕС / Архив

В последно време се наблюдава тенденцията част от водачите да агресират и да не спазват разпорежданията на полицейските органи, обяви директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, цитиран от БГНЕС.

„Само за ден имаме три случая на неподчинение на полицаите. Освен обвиненията за нарушаване на противоепидимичните мерки, те получават обвинения и затова, че не изпълняват полицейските разпореждания. В този случай хората се задържат, повдигат им се обвиненията. Автомобилите им се изземват по досъдебните производства и мерките са категорични“, обясни той.

Попитан дали се събират глобите, комисар Хаджиев каза, че все още не са издадени наказателните постановления, но до момента, от въвеждането на мерките, СДВР е съставило около 1 800 акта.

„Тези актове са по заповедта на министър Ананиев , част от които са за неносенето на маски, а други за неизпълнение на заповедта за посещение на паркове и градинки“, посочи още директорът на СДВР.

От тези негови думи излиза, че на практика до този момент няма нито една ефективно наложена и ефективно събрана глоба в столицата, свързана с противоепидемичните мерки. При тези санкции първо се издава акт за административно нарушение, който може да бъде обжалван. Ако жалбата се отхвърли, то тогава се издава наказателно постановление, с което всъщност се налага съответната глоба. Това постановление пък от своя страна може да бъде обжалвана пред съд.

36 полицаи са установени като положителни за коронавирус, 10 от тях са вече излекувани, обяви в същото време по БНТ главният секретар на МВР Ивайло Иванов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари