КАТ започва акция в първия учебен ден

0
Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!
Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!

В първия учебен ден Пътна полиция започва традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От днес до 17 септември "Пътна полиция" започва операция по линия на TISPOL – Европейската организация на службите на пътна полиц...

Първият урок на децата ще бъде по безопасност на движението по пътищата. Пътни полицаи ще обърнат внимание и на родителите, че отговорността на пътя е обща, а възпитанието за безопасно поведение на пътя трябва да започва от най-ранна детска възраст.

След официалната част представителите на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП ще дадат кратък брифинг за подготовката и старта на Европейския ден без загинали на пътя – 21 септември, който по идея на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL, се провежда в Европа под наименованието EDWARD (European Day Without A Road Death). В дните до старта на кампанията ще бъдат реализирани различни инициативи, а на сайта на ГДНП ще бъдат публикуват препоръки за безопасно шофиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари