МВР - Русе получи 10 нови автомобила

2

Днес на церемония в областната дирекция колите бяха връчени на служителите от районните управления в Русе, Бяла и Две могили.

Нови леки автомобили от марката „Шкода Рапид“, предоставени от МВР, влизат в експлоатация в автопарка на ОДМВРРусе

Ключовете на общо 10 такива патрулни коли бяха символично връчени на полицейските служители от комисар Илиян Енчев, заместник-директор на ОДМВР-Русе, по време на официална церемония, която се проведе днес пред сградата на областната дирекция в Русе. По четири автомобила получиха Първо и Второ РУ в град Русе и по един районните управления в градовете Две могили и Бяла.

На церемонията присъстваха депутатът Пламен Нунев, председател на Комисията по обществен ред и сигурност на Народното събрание, Валентин Колев, заместник-областен управител на Русе, ръководители на структури в ОДМВРРусе, началниците на районните управления в областта и редови служители.

Надяваме се, че с новите превозни средства ще подобрим работата на колегите и условията, в които работят. Голяма част от времето си те прекарват в тези автомобили, изпълнявайки служебните си задължения – основно за охрана на обществения ред, за опазване на живота, здравето и спокойствието на гражданите. Предполагам, че това допълнително ще мотивира всички тях да изпълняват задълженията си по-професионално и по-качествено, заяви комисар Енчев.

Новите автомобили са закупени изцяло от бюджета на министерството. Те ще заменят морално и технически остарелите автомобили в структурите на дирекцията. Предназначени са изцяло за патрулно-постова дейност, оборудвани са с радиостанции за постоянна връзка с оперативните дежурни части. Предвидени са и възможности, при необходимост, в тях да бъдат поставени и други технически средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Този, който има красива жена и този, който има лозе край пътя, имат еднакви проблеми.

Харесай Дунавмост във Фейсбук