Полицейска спецакция на пътя Русе - Бяла

0
По време на операцията са издадени 9 акта и 13 фиша за неправилно изпреварване
По време на операцията са издадени 9 акта и 13 фиша за неправилно изпреварване

Предвид констатирано усложняване на пътнотранспортната обстановка по първокласен път I-5 Русе - Велико Търново и с цел предприемане на мерки за подобряване на пътната безопасността и установяване на нарушения на ЗДвП, създаващи предпоставки за възникване на тежки ПТП с пострадали и загинали граждани, през вчерашния ден Областна дирекция на МВР – Русе проведе специализирана полицейска операция.

Основното, за което са следили екипите, е неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства, използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, наличие на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози. Успоредно с това е осъществяван и контрол на скоростните режими с помощта на технически средства.

Специализираната полицейска операция е проведена въз основа на предварително утвърден план съвместно от служители на сектор „Пътна полиция“, Районно управление Бяла и Районно управление Две могили.

По време на операцията са издадени 9 акта и 13 фиша за неправилно изпреварване, направени са 20 снимки на извършени нарушения.

Активната дейност по линия на пътния контрол и проверките ще продължат да се осъществяват в различни периоди от денонощието, като най-засилено ще е полицейското присъствие в по-натоварените участъци на територията на цялата област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари