МВР - Русе напомня как да платим глобата си при нарушение на пътя

0
На всички шофьори, които не са платили глобите, при проверка на пътя ще им бъде отнето свидетелството за управление
На всички шофьори, които не са платили глобите, при проверка на пътя ще им бъде отнето свидетелството за управление

За улеснение на гражданите от месец юли тази година в подразделенията на русенската областна дирекция на МВР: РУ - Бяла, РУ - Ветово, РУ - Две могили и РУ - Сливо поле, както и в сектор „Пътна полиция” в Русе са монтирани терминални устройства ПОС за разплащане на глоби по Закона за движение по пътищата – наказателни постановления, фишове и електронни фишове.

Плащането през терминално устройство ПОС се осъществява с банкова карта.

Чрез терминалните устройства могат да се разплащат глоби, издадени и от други областни дирекции на МВР в страната. Дължимите суми се превеждат по сметка на ГД „Национална полиция“ в ОББ.

На сайта на МВР са публикувани и всички банкови сметки за плащане на глоби за извършени нарушения.

При възникнали проблеми гражданите могат да се обръщат към началниците на съответните структури, в които са поставени ПОС-устройствата, както и на електронната поща на ОДМВРРусе.

НАПОМНЯМЕ:

На всички водачи, които не са платили глобите си по ЗДвП, при проверка на пътя ще им бъде отнето свидетелството за управление на МПС, а автомобилът им може да бъде спрян от движение до заплащане на дължимата глоба.

Всички граждани могат да извършат проверка за влезли в сила наказателни постановления и електронни фишове по ЗДвП по електронен път в портала за електронни административни услуги,  където могат и да заплатят дължимите суми, ако имат такива.

Заплащането може да бъде реализирано също и по следните начини:

1. В сектор „Пътна полиция” - чрез наличните ПОС-терминали в работно време на гишетата за обслужване на граждани;

2. В РУ Бяла, РУ-Ветово, РУ-Две могили и РУ-Сливо поле – в работна време, чрез ПОС-терминали, които могат да бъдат използвани за заплащане на дължими суми за глоби по ЗДвП;

3. По банков път, като се обърне изключително внимание на правилното попълване на необходимата информация, в частност основанието за плащане, където трябва да се изпише вярно номера на фиша или на наказателното постановление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари