МВР: Протестите на границите са нерегламентирани, ще вземем мерки

0
Министерството на вътрешните работи призовава всеки български гражданин към спазването на Закона за събранията и митингите
Министерството на вътрешните работи призовава всеки български гражданин към спазването на Закона за събранията и митингите Снимка: ПП Възраждане

Министерството на вътрешните работи призовава всеки български гражданин към спазването на Закона за събранията и митингите

От МВР призовават за спазване на закона за митингите във връзка с "нерегламентирани протести" на гранични пунктове от привърженици на партия.

Относно проведените днес нерегламентирани протести на няколко гранично-пропускателни пункта в страната от привърженици на политическа партия, Министерството на вътрешните работи (МВР) призовава всеки български гражданин към спазването на Закона за събранията и митингите, се казва в съобщение на ведомството.

Предвид нарушаването на обичайния ритъм на работа и на реда около граничните пунктове „Лесово“, „Кардам“ и „Калотина“, полицията си запазва правото да предприеме мерки за предотвратяване и недопускане на следващи подобни противозаконни прояви, посочват от МВР.

По-рано днес привърженици на „Възраждане“ блокираха за няколко часа граничните пунктове „Лесово“, „Йовково“ („Кардам“) и „Калотина“. Председателят на партията Костадин Костадинов обясни, че протестите ще продължат всяка седмица на различни места, без предварително уведомление, предаде БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари