МВР призна за полицейско насилие над момче

0
17-годишен джудист се оплака, че е бит от полицаи в Сандански
17-годишен джудист се оплака, че е бит от полицаи в Сандански Снимка: blagoevgrad.eu

Има превишаване на полицейски правомощия и употреба на физическа сила над 17-годишното момче в Сандански.

Това каза по време на пресконференция старши комисар Николай Хаджиев, директор на ОДМВР - Благоевград, предаде Радио „Фокус“ - Пирин.

На 23 ноември полицейски служител е забелязал по централните улици в град Сандански четирима души, които нарушават обществения ред. Оказва се, че те са спортисти от националния отбор по джудо, които са били там на тренировъчен лагер. При проверката се доказва, че някои от тях са с криминални регистрации за престъпление против собствеността и ползване и разпространение на наркотични вещества. Един от четиримата проявил агресивно поведение и е бил задържан. Веднага след инцидента той е подал жалба. Ст. комисар Николай Хаджиев е разпоредил проверка по случая.

В хода на тази проверка е установено, че има превишаване на полицейски правомощия и употреба на физическа сила, за което ще бъде образувано дисциплинарно производство, за да може служителите, които са превишили своите правомощия и неправомерно са употребили физическа сила, да носят дисциплинарна отговорност“, отбеляза ст. комисар Хаджиев.

Той даде яснота и за инцидента, при който на 1 ноември 18-годишен младеж избяга от Спешен център - Благоевград. „Има допуснати нарушения от двамата полицейски служители. Приключи проверката, допуснати са нарушения на служебната дисциплина на място при работа със задържано лице. Наказанието за такова деяние е забрана за израстване в длъжност от една до три години“, каза още старши комисар Хаджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари