МВР предупреждава за онлайн измама с фалшиви призовки

0
Измамните съобщения гласят, че жертвите са обект на разследване, свързано с детска порнография
Измамните съобщения гласят, че жертвите са обект на разследване, свързано с детска порнография

Измамните съобщения гласят, че жертвите са обект на разследване, свързано с детска порнография

За измамни имейли от името на официални европейски или национални правоохранителни институции предупреждават от ДМОС - МВР.

Измамните съобщения гласят, че жертвите са обект на разследване, свързано с детска порнография, поради което следва да заплатят определена сума, за да бъде прекратено наказателното преследване срещу тях, предаде БНТ.

Информацията за разпространението на такива фалшиви имейли е получена в Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ по канала на Европол.

Много от получателите на тези имейли, разпознали измамата, са уведомили официалните си национални власти или Европол.

От ДМОС прилагат копия от последните две измамни съобщения, получени в България, и напомнят, че както в МВР, така и в европейските правоохранителни институции нямат практика за информиране на гражданите по електронните пощи.

Съветът на експертите е при получаване на подобен тип електронни писма да се избягва дори отварянето им, защото това може да крие евентуален риск за техните електронни устройства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    2
    Политическа измама
    Те и кандидатите са измамници. Справка последния къСмет какво обещаваше, и справка какво е свършил. Дишаме чист въздух и си трошиме колите. За сплотеното семейство не коментираме, че там чиляка е изкопал дъното.
  • -5
    1
    Салтан
    Аз, както и всички наши членове и симпатизанти на "вгъZZраждани" сме притеснени, да не получим призовки, защото ние си знаем какви "материали" си разменяме! Гласувайте за мен, нищо, че съм всеизвестен измамник, лъжец и крадец! ХАХАХАХА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари