МВР предлага промени за спешния телефон 112

0
През последните три години на телефон 112 са приети 10 896 243 броя повиквания
През последните три години на телефон 112 са приети 10 896 243 броя повиквания

През последните три години на телефон 112 са приети 10 896 243 броя повиквания

Министерство на вътрешните работи публикува проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112, показва проверка на БТА в сайта на ведомството.

Законопроектът е изготвен във връзка с изпълнението на ключов етап от реализиране на инвестицията по Националния план за възстановяване и устойчивост с проект: „Подобряване на националната система за спешни комуникации 112“.

Проектът по плана за възстановяване предвижда изграждане на центрове за комуникации от следващо поколение, които ще бъдат свързани, както и осигуряване на широколентов обмен на информация в мрежата на Националната система 112 (НС 112) – видео, данни, глас и текст в реално време, също и надграждане на системите с нови и съвременни услуги.

Изграждането на центровете от следващо поколение ще осигури още определяне на точното местоположение на обаждащото се лице и на инцидента, равностоен достъп на хората с увреждания, възможност за пренасочване на спешното повикване към най-подходящия център за приемане на спешни повиквания, за да се гарантира ефективен достъп до службите за спешно реагиране на всички граждани.

В частичната предварителна оценка на въздействието на проекта за промени се посочва, че през последните три години на телефон 112 са приети 10 896 243 броя повиквания. През 2023 г. броят на приетите повиквания е 3 761 279, а на регламентираните сигнали - 2 030 361.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари