МВР отчете спад на кражбите с близо 15%

0
У нас месечно се извършват по около 2000 кражби и по около 100 грабежа
У нас месечно се извършват по около 2000 кражби и по около 100 грабежа Видео: bTV

У нас месечно се извършват по около 2000 кражби и по около 100 грабежа.

Спад на кражбите у нас с близо 15% в сравнение с миналата година. Това сочат официалните данни на вътрешното ни министерство.

През изминалата година общият им брой е бил близо 37 хиляди, а през тази година, до август те са близо 18 хиляди. А за миналата година до август те са над 20 хиляди, предаде bTV.

По данни на МВР, се разкриват около една трета от регистрираните кражби и грабежи. У нас месечно се извършват по около 2000 кражби и по около 100 грабежа. И въпреки спада според официалната статистика, набезите в малките населени места остават основен проблем.

Последният случай е от казанлъшкото село Бузовград. Двама криминално проявени с над 20 кражби пребиват възрастно семейство, за да вземат парите им.

76-годишният Иван Колев и неговата съпруга, която е инвалид, са били нападнати посред нощ, докато спели.В дома на възрастното семейство крадците влезли през дворната ограда около 2 ч. посред нощ.

Обирджиите се представили за полицаи. Върху възрастния човек се изсипала лавина от удари. Бит е и с дървен прът. Мнимите полицаи търсели пари. Счупили проходилката на съпругата на Иван.

Двамата фалшиви полицаи са задържани в центъра на селото непосредствено след извършването на престъплението, обясни Христо Петров, началник на „Криминална полиция” в Казанлък.

От дома на Иван Колев крадците си тръгват само с мобилен телефон, но за жертвите им шокът е страшен.

В Бузовград не помнят поне от десетина години да се е случвало такова престъпление.

Двамата извършители - на 37 и на 41 години, са познайници на полицията. Криминалните им регистрации са основно за кражби и грабежи. Преди два месеца са били освободени от затвора, където са лежали отново за грабежи. Сега престоят им ще бъде по-дълъг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари