МВР: Няма конкретна заплаха за София

0
Съобщение на официалната страница във Facebook на Държавния департамент на САЩ предупреждава за непосредствена заплаха за автобус или автобуси
Съобщение на официалната страница във Facebook на Държавния департамент на САЩ предупреждава за непосредствена заплаха за автобус или автобуси Видео: Нова Телевизия

В МВР няма констатирана конкретна заплаха за което и да е място в София, която да застрашава живота на хората, заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред Нова телевизия.

"След атентатите в Брюксел и след призива на МВР към гражданското общество да обостри своята бдителност има множество сигнали за потенциална заплаха", обясни той.

Костов подчерта, че сигналът за заплаха около „Плиска" е бил подаден вчера на тел. 112.

"Имало е сигнал, който е проверен и е недействителен. В никакъв случай не е предотвратен атентат", категоричен бе Георги Костов, допълвайки, че не трябва да се всява паника.

Съобщение на официалната страница във Facebook на Държавния департамент на САЩ предупреждава за непосредствена заплаха за автобус или автобуси, които минават покрай бившия хотел "Плиска" на бул. "Цариградско шосе" в София.

В съобщението гражданите на САЩ са посъветвани да избягват района и да търсят друг вариант за транспорт.

То изглежда по-скоро фалшиво заради линка в него, който на пръв поглед изглежда като легитимен за сайта на Държавния департамент, но завършва с .sbu вместо с .gov.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари