МВР: Не се плашете! Те са там заради вашата сигурност

1

МВР предприема засилена охрана на гари, автогари, търговски центрове и коледни базари в София

Жандармерия и антитерористи ще охраняват местата, където преди и по време на празниците се събират много хора. В навечерието на Коледа, Министерството на вътрешните работи (МВР) обяви, че ще увеличи присъствието на въоръжени полицаи по улиците на страната.

„Тази Коледа ще ги виждате навсякъде - по базарите, главните улици, около търговските центрове, по автогари и летища“, заявиха от Министерство на вътрешните работи. „Само не бива да се плашите. Те са там заради вашата сигурност.“

Мерките са изцяло превантивни за местата, където се събират много хора - няма нито терористични заплахи, нито влошена среда за сигурност.

„Целта ни е да осигурим спокойно и безопасно прекарване на Коледа за всички граждани“, каза още говорителят на МВР.

Ще бъдат извадени и повече екипи на "Пътна полиция" - както на основните пътни артерии, така и на магистралите от столицата към вътрешността на страната.

Снимките на въоръжените полицаи предизвикаха противоречиви реакции в обществеността. Някои хора изразиха опасения, че това е прекалено агресивна мярка, която ще създаде чувство на тревожност у гражданите. Други обаче приветстваха мерките на МВР, като ги видяха като необходимост в условията на нарастващата заплаха от терор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    Ебандуране
    Абе гласи се нещо но ще видим
  • 4
    3
    Октавиан Август
    Повече от двама на едно място,арест.На група около трубунален съвет или сенат.Разстрел.На сглобката да се раздаде тоалетна хартия безплатно.
  • 5
    2
    нунчо
    Как да не си плашиш татуирани,брадати с автомати през 1989 г. не сме патрулирали в градовете с автомати УЖАС
  • 4
    1
    Аз
    Най-добре е да са с гранатомети.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари