МВР: Братовчедът на Стоян Зайков е застрелян

0
42-годишният Валентин е бил видян жив за последно около 18 часа във вторник
42-годишният Валентин е бил видян жив за последно около 18 часа във вторник Снимка: МВР

МВР потвърди, че мъжът, открит мъртъв в Костенец е роднина на Стоян Зайко и е бил застрелян.

По две досъдебни производства работи полицията под наблюдението на Окръжна прокуратура София - за убийството на 38-годишна жена на 10 май и за намерения днес убит 42-годишен мъж в къща в съседство до дома на обявения за издирване мъж, бе съобщено на брифинг в Костенец, информираха от пресцентъра на МВР.

"Към този момент няма категорични данни и доказателства, че заподозреният извършител на първото убийство е автор и на второто, като в процеса на работа по случая не изключваме нито една версия, включително и тази", заяви главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов. "Разпоредени и вече предприети са допълнителни мерки, за да гарантираме безопасността на гражданите - съставът на Специализирания отряд за борба с тероризма е на място в Костенец, насочени са и допълнителни сили от Дирекция „Жандармерия“, допълни Иванов. По думите му, нови сигнали за издирвания мъж няма, а всички, получени до момента, са проверени. Проверени са и всички места, където евентуално може да е пребивавал заподозреният. Към този момент не е получен сигнал, в който категорично да се твърди, че мъжът е забелязан в района или на друго място.

Административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова подчерта, че двете убийства са извършени с две различни оръжия, като към момента все още продължава огледът на местопроизшествието. По последни данни, 42-годишният мъж е бил видян за последно около 18 часа вчера. По тялото му е открита една рана - от огнестрелно оръжие в областта на брадата.

Между издирвания и жертвата на днешното престъпление има роднинска връзка - те са трети братовчеди. При проведени преди време разговори с простреляния днес мъж, той не е споделил никакви притеснения. Сигналът днес е подаден от негов роднина, който го е потърсил в дома му. 42-годишният е живеел е сам, към момента е разделен със съпругата си, има дете. От проведените разпити няма данни за взаимоотношения между него и 38- годишната жена на братовчед му, стана ясно на брифинга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари