МВР изнесе първи данни за тежката катастрофа край село Труд

2
Пострадали са осем души - шофьорите на трите автомобила, четири деца и 54-годишна жена
Пострадали са осем души - шофьорите на трите автомобила, четири деца и 54-годишна жена

Полицията в Пловдив изнесе първи данни за тежката катастрофа край село Труд, предаде Марица.бг

Около 15.35 часа между Граф Игнатиево и Труд “Рено” е било ударено отзад от “Форд”, а той – от движещата се зад него “Мазда”.

Пострадали са осем души и са откарани в болница. Между ранените са шофьорите на трите автомобила, четири деца и 54-годишна жена, която е най-тежко пострадала с контузия на гръдния кош и други травми, информира БНР.

Водачите са на 42, 36 и 27 години. Тестът на най-младия от тримата шофьори е отчел положителен резултат за употреба на наркотици.

Движението по пътя Карлово е изключително затруднено. Задръстването в посока Пловдив стига чак до разклона за Калояново, съобщиха пътуващи по трасето.

По възможност избягвайте този маршрут между Карлово и Пловдив, съветват от пътните служби.

Малко по-рано днес Мирослав Петков от Хисар е намерил смъртта си на пътя между съседните до курорта села Паничери и Старосел. За последно младият мъж, който е на около 24-25 години, е видян около 4 часа на събора в село Старосел.

Мирослав е бил с кросов мотор и с подходяща за него екипировка. Около 11 часа днес минаващи около мястото на инцидента хора са забелязали дълъг спирачен път и са открили трупа на младия мъж. Разследващи съобщиха, че мотористът е изгубил контрол над превозното средство, излязъл е в дясно извън пътя и се е забил в дърво. Загинал е на място.

По непотвърдена информация скоростта, с която е карал, е била много над позволената. Все още няма яснота дали жертвата е употребила алкохол.

Трагедията е двойна, защото само преди около 2 години бащата на Мирослав – Димитър Петков с прякор Бузьо, загина по идентичен начин с мотор в гората над карловското село Климент. Мирослав е едно дете в семейството.

Роднините и приятелите му от Хисар са в потрес. След смъртта на баща си младият мъж е наследил бизнеса му – отглеждал е гъби. Местни хора съобщиха още, че наскоро се е оженил. След трагедията остава млада вдовица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари