МВР и прокуратурата се обвиняват взаимно за пияните и дрогирани шофьори

0
Според Иван Демерджиев прекратените досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори са доказателство, че прокуратурата не работи
Според Иван Демерджиев прекратените досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори са доказателство, че прокуратурата не работи

Според Иван Демерджиев прекратените досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори са доказателство, че прокуратурата не работи

Реакция за прекратените досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори дойде и от МВР. Вътрешният министър призова главния прокурор да ревизира работата на прокуратурата. Отговор дойде и от Иван Гешев. Обвинител номер едно и силовият министър влязоха и в задочен спор за състоянието на МВР, предаде NOVA.

Според вътрешният министър Иван Демерджиев примерите с прекратените досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори са доказателство, че прокуратурата не работи по начина, по който декларира главния прокурор. И апелира обвинител номер едно да вземе мерки. От своя страна Иван Гешев отговори, че при подадени сигнали винаги са правени проверки на прокурорски решения и допълни че няма да коментира отделни решения.

Главният прокурор да излезе с позиция за прекратените досъдебни производства срещу пияните и дрогирани шофирани. За това апелира служебният вътрешен министър.

Още един повод - преди да излиза с позиции по разни теми, главният прокурор да провери внимателно ведомството си. Да се прекратява по този начин досъдебни производства, да се сключват споразумения при такива ниски наказания - не е превенция при подобен тип престъпления. И главния прокурор трябва да вземе мерки това да не продължава”, подчерта министър Демерджиев.

Отговорът на главния прокурор не закъсня.„Всяко решение на българските магистрат, включително и прокурор, се взима на база на фактите и закона. Аз няма как да коментирам решения на отделни прокурори, защото това означава, че ще надвиша правомощията си”, категоричен е главният прокурор Иван Гешев.

Задочният диалог между МВР и прокуратурата продължи. Този път за състоянието на силовото ведомство. Вътрешният министър отговори на критиките на главния прокурор, че МВР е в окаяно състояние.

МВР подобрява дейността си и това най-вероятно тревожи г-н Гешев, защото главните прокурори последните години, инициирайки законодателни изменения, силно са се постарали да разцепят силата на МВР, която е основна на ГДБОП. Така че - уверявам ги, МВР се съживява”, заяви министър Демерджиев.

МВР колкото повече работи, толкова повече ще има добри резултати. Ще стигат дела до съд и ще има повече справедливост за българските граждани. Мен това ме радва”, каза Иван Гешев.

Служебният вътрешен министър разкри и повече подробности около разследването за магистрала „Хемус”. И допълни че с част от парите е парите е построен хотел. „След като са преминали през няколко дружества, са отишли в построяването на нещо съвсем различно от магистрала "Хемус".

Главният прокурор беше лаконичен по темата. „Софийска градска прокуратура има говорител. Главният прокурор нито ръководи, нито дава информация”.

По думите на вътрешния министър в схемата има замесени „високопоставени лица”, но отказа да потвърди дали става дума за политици. И призова да се провери внимателно кои са привлечените лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари