МВР и прокуратурата се хванаха за гушите заради излишните машини за гласуване

0
От вътрешното ведомство твърдят, че обвинението е преиначило сигнал от доставчика на устройствата "Сиела Норма", в който се споменават действия на полицейски служители
От вътрешното ведомство твърдят, че обвинението е преиначило сигнал от доставчика на устройствата "Сиела Норма", в който се споменават действия на полицейски служители Снимка: © Булевард България

От вътрешното ведомство твърдят, че обвинението е преиначило сигнал от доставчика на устройствата "Сиела Норма", в който се споменават действия на полицейски служители

Прокуратурата започва проверка по сигнал от 5 ноември на "Сиела Норма" - вносител на устройствата за машинно гласуване (СУЕМГ) на предстоящите избори, в който се излагат твърдения за неправомерни действия от страна на служители на МВР, съобщават от държавното обвинение.

В тази връзка дежурен прокурор незабавно е възложил проверка по реда на чл. 145, ал. 3 от Закона за съдебната власт на Държавна агенция "Национална сигурност", която да се извърши в срок до 48 часа. Изискана е и информация от Централната избирателна комисия, посочват още от прокуратурата.

Прокурори са връчили писма на представители на ГД "Жандармерия"-МВР, охраняващи склад на "Карго Партнърс", с оглед предоставяне на информация, необходима за изясняване предмета на започналата проверка.

От МВР излязоха с позиция, в която твърдят, че съобщението на прокуратурата е "тенденциозно".

"В подадения сигнал до Софийска градска прокуратура не се изразява становище за неправомерни действия от страна на служителите на ГДЖСОБТ. В сигнала има само констатация, че униформените не са позволили превозното средство с въпросните 228 машини за гласуване да напуснат района на склада", пишат от МВР и добавят:

"Разпространеното съобщението е тенденциозно и не изразява в пълнота съдържанието на подадения сигнал от дружество "Сиела Норма".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари