МВР и прокуратура проверяват трафикант на мигранти, представил се за украински депутат

0
Случаят е от средата на месец април, когато при полицейска операция близо до с. Индже войвода са задържани двама мъже
Случаят е от средата на месец април, когато при полицейска операция близо до с. Индже войвода са задържани двама мъже Снимка: iStock

Случаят е от средата на месец април, когато при полицейска операция близо до с. Индже войвода са задържани двама мъже

Районната прокуратура в Бургас и МВР проверяват обстоятелствата около случай, при който мъж, представящ се за депутат от украинския парламент, е бил заловен в средата на април като съпричастен в трафик на нелегални мигранти близо до бургаското село Индже войвода.

Случаят е от средата на месец април, когато при полицейска операция близо до с. Индже войвода са задържани двама мъже.

Те са били украински граждани, но са управлявали джипове с българска регистрация.

От свои източници от службите БНР научава, че при беседите единият от тях е обяснил, че е депутат от украинския парламент.

По случая се извършва проверка от 2 институции у нас – МВР и Районната прокуратура – Бургас.

В отговор на въпрос до БНР от районната прокуратура в морския град обясниха, че в момента извършват проверка дали в действителност мъжът е бил депутат от парламента в Киев.

Изпратено е и запитване до украинското посолство по случая.

Днес вътрешният министър Бойко Рашков също обясни, че по случая се извършва проверка. След нейното приключване ще бъде дадена повече информация.

В колата на единия от двамата задържани мъже са били открити 19 мигранти от Сирия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Нели КОЛЕВА
    Ако единият от заловените се окаже депутат? Какво ще направят нашите служби-може да получи потупване по рамото или да се отнесат към него, както към всеки друг трафикант? Дори трябва да се осъди възможно най-строго,защото във всички цивилизовани държави това е тежко престъпление срещу личността. Според мен бълг. номера на превозните средства са за прикритие.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари