МВР е конфискувало над 130 коли на пияни или дрогирани шофьори

0
Най-много конфискувани автомобили има в Бургас, Велико Търново и Пазарджик
Най-много конфискувани автомобили има в Бургас, Велико Търново и Пазарджик Снимка: МВР

Най-много конфискувани автомобили има в Бургас, Велико Търново и Пазарджик

Поне 132 коли на пияни или дрогирани шофьори е конфискувало Министерството на вътрешните работи. Най-много те са в Бургас - 18. На второ място са Велико Търново и Пазарджик с по 14 конфискувани автомобили, а на трето е Търговище с 10.

Девет шофьори от Габрово са се разделили с МПС-тата си, в Ямбол - 7, а в София област и Плевен са шест. Без коли са останали по двама души във Варна, Кюстендил и Сливен, по трима във Видин и Ловеч, по петима във Враца, Монтана и Пловдив. Четири са случаите в Шумен. Най-изрядни са шофьорите в Стара Загора, където няма нито една конфискувана в полза на държавата кола, пише 24 ЧАСА.

Това става ясно от отговор на въпрос до вътрешния министър Калин Стоянов от депутата от БСП Георги Гьоков. Той е изискал от министъра общата бройка на конфискуваните коли, както и разбивката им по области. За някои от тях обаче няма предоставени данни. Това са Благоевград, Добрич, Кърджали, Перник, Разград, Русе, Силистра, София и Хасково. Не е ясно обаче дали причината данните да не са предоставени.

Промените в Наказателния кодекс за изземане на колите на пияните и дрогираните шофьори парламентът прие през лятото по инициатива на БСП. Предизвика обаче голямо обществено недоволство и първоначално объркване как точно да се прилага законът. Според НК полицията иззема автомобилите на водачи с концентрация на алкохол над 1,2 промила в кръвта или 0,5 промила, ако е осъден и с влязла в сила присъда, или след употреба на наркотици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари