МВР алармира за нови измами по морето!

0
Полицията предупреждава за нова схема
Полицията предупреждава за нова схема

Полицията предупреждава за нова схема за телефонни измами, съобщиха от ОДМВР – Бургас.

От там съобщиха, че на територията на Община Несебър и в частност курортен комплекс Слънчев бряг, Равда и Свети влас, от няколко дни се наблюдават множество телефонни обаждания до преводачи, туроператорски фирми или туристически гидове, с които се настоява за извършване на преводачески услуги на задържани за едно денонощие в Районно управление–Несебър чуждестранни граждани.

Използват се оригинални имена от ръководството на РПУ-то за по-голяма достоверност на информацията, като се настоява, с цел по-добра комуникация на чуждестранния гражданин и близките му, да бъдат закупени карти с предплатени мобилни услуги, които впоследствие да бъдат осребрени.

Възможно е да са налице и искания за превеждане на парични суми по определени сметки, които впоследствие, при освобождаването на чуждестранния гражданин, да бъдат възстановени.

ОДМВРБургас уточнява, че подобни обаждания не се осъществяват от нейни служители, тъй като за нуждите на полицейската дейност се използват специално наети към Районно управление – Несебър преводачи.

Всякакви подобни обаждани да се считат за опити за телефонни измами и получилите ги да не предприемат настояваните действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари