МВнР: Постигнати са договорености със Северна Македония в областта на образованието

0
Проведена е среща на 12 септември
Проведена е среща на 12 септември Снимка: БГНЕС

Проведена е среща на 12 септември

Българските членове на Съвместната експертна комисия по исторически и образователни въпроси между Република България и Република Северна Македония представиха пред министерствата на образованието и науката и на външните работи постигнатите досега резултати от работата на Комисията в областта на образованието.

На срещата, която се проведе на 12 септември 2022 г. в Министерството на образованието и науката, присъстваха служебният министър проф. Сашо Пенов, заместник-министър Надя Младенова и заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова.

Всички резултати от досегашната работа на Съвместната комисия по историческите въпроси, одобрени от правителствата на двете държави, създават необходима основа компетентните институции на двете страни да пристъпят към реализирането на практика на поетите ангажименти.

Българската страна очаква такива стъпки да бъдат предприети и от компетентните институции на нашите партньори в Република Северна Македония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари