МВнР получи разпореждане да не кани посланиците на Русия и Беларус на откриването на парламента

0
Разпореждането до МВнР е от Народното събрание
Разпореждането до МВнР е от Народното събрание Снимка: БТА

Разпореждането до МВнР е от Народното събрание 

В рамките на днешния ден дойде разпореждане от Народното събрание Министерството на външните работи (МВнР) да отправи покани до всички посланици без тези на Русия и Беларус. Това заяви служебният министър на външните работи Николай Милков по време на пресконференция, във връзка с откриването на 48-ия парламент на 19 октомври, предаде БТА.

След среща вчера на парламентарно представените партии бе взето решение посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова и временно управляващият посолството на Беларус Никита Лешуков да не бъдат канени на официалното откриване на Народно събрание.

Министър Милков обясни, че от администрацията на парламента са поискали становище по отношение на това каква е протоколната практика. Министерството не е давало препоръки, защото България е парламентарна държава, подчерта той. МВнР е информирало за препоръките, които още в началото на март са дадени от Европейската комисия до европейските делегации за придържането към определени протоколни практики, обясни Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    до даскала с меката китка
    Българското общество не признава глупостите на РуZZия! България е християнска република и категорично отхвърля извращенията и убийствата извършена от ватниците! България каза ДА на УКРАЙНА! България каза НЕ НА ИЗВРАЩЕНИЯТА на ПУТЛЕР! България категорично обяви ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО - БЛАТНАЯ за агресор! България категорично обяви РУСИЯ за терористична държава! България категорично подкрепя християнските братя украинци! България категорично подкрепя УКРАЙНА! България категорично каза ВЪН Митрофанова от България, вън на всички рашистки тролчета и други копейкаджииот България! България тотално и категорично подкрепя борбата на Украйна срещу антихристиянските ценности! СЛАВА НА УКРАЙНА. ПОБЕДА ДО ПОСЛЕДНИЯ ОКУПАТОР. РЕПАРАЦИИ И МЕЖДУНАРОДЕН ТРИБУНАЛ ЗА АГРЕСОРИТЕ
  • -3
    5
    colibri
    От администрацията на Нар. събрание ...Новото Народно събрание още не е юридически факт-не са положили клетва, няма избран Председател и заместник-председатели, няма комисии..., но някoи от избраните си позволяват да дават нареждания! Спазвали законите?!
  • -1
    4
    daskal
    Прости сащнически примати! Скоро господарят ви сащ ще ви задължи да си смените пола! _)_
  • 2
    3
    ХАХАХАХАХАХА
    Мрете от яд и злоба, прости рушлямски тролове!!!! _)_
  • 0
    2
    daskal s meka kitka
    Продажни боклуци! Народеееееееее, как избра пак този лош американски боклук (материал)?! Най-русофобското служебно правителство е това на русофоб румен радеф! Щом е така, народеееееее, не допускайте американският посланик да влезе в парламента и ще има паритет! сащ е агресор!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари