Елеонора Митрофанова трябва да се яви днес във външно министерство

0
Руската посланичка е привикана заради случая "Грозев"
Руската посланичка е привикана заради случая "Грозев" Снимка: Свободна Европа (RFE/RL)

Руската посланичка е привикана заради случая "Грозев"

Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова трябва да се яви във външното министерство. Тя беше извикана след като стана ясно, че българският разследващ журналист Христо Грозев е включен в списъка за федерално издирване от Русия и се очаква от нея да даде повече информация по случая.

Самият Грозев обясни пред БНТ, че няма информация какви са обвиненията срещу него. Той каза, че очаква подкрепа от българската държава, защото се опасява за своята безопасност и за тази на семейството си.

Досега помощ са му предложили 4 други страни. От президентството съобщиха, че българските институции са в контакт с Христо Грозев още преди медийните публикации и са предприети мерки за гарантиране на неговата сигурност, включително чрез сътрудничество с партньорските служби.

Грозев обясни, че не е учуден от случващото се и в него той вижда реваншизъм от страна на Москва заради разкритията му по случая за отравянето на Алексей Навални.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари