МВнР отрече, че корабът "Царевна" е превзет

1
Всички моряци били добре
Всички моряци били добре

Украинските националисти са завзели два чуждестранни кораба в Мариупол и държат екипажите им като заложници, съобщиха от Народната милиция на ДНР, цитирани от РИА Новости и ТАСС.

Според съобщението става въпрос и за българския „Царевна”.

Ситуационният център към българското Министерство на външните работи отрече появилата се информация. Оттам обясниха за NOVA, че са във връзка с моряците ни и към този час всички са добре.

В морското пристанище Мариупол украинските националистически части превзеха два чуждестранни кораба - „Царевна” и „Лейди Аугуста”. Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „Азов” стрелят със 120-милиметрови минохвъргачки, различни видове гранатомети и стрелково оръжие от палубите”, се казва в изявлението в руските медии. 

„Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние все още не са известни. Народната милиция на ДНР заедно с руските въоръжени сили правят всичко възможно, за да спасят живота на моряците, задържани от украинските националисти”, цитира позицията ТАСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    за свободата на словото
    до номер 4: Сайтът не се отваря, може би защото е руски. Те това е свобода на словото- 112 място.
  • 2
    4
    до 1
    https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14335545
  • 6
    3
    до 2
    Винаги са ми били интересни хората, които нямат мнение по дадена тема, но винаги са в състояние да коментират някой с мнение.:)
  • -5
    2
    До 1
    Не оправдавам министъра на външните работи,но ако имаше пряк контакт с теб,нямаше да допусне грешка!
  • 6
    1
    русенец
    Министерството на повънкашните работи откъде знае, че корабът не е превзет от "героите на Украйна"?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари