МВнР: Основни приоритети са ни еврозоната и шенгенското споразумение

0
Също и провеждането на изборите за НС на 2-ри октомври зад границата
Също и провеждането на изборите за НС на 2-ри октомври зад границата Видео: NOVA

Присъединяването към еврозоната и шенгенското споразумение, както и провеждането на изборите за НС на 2-ри октомври зад границата, са водещите приоритети на МВнР

Това заяви Николай Милков, служебният министър на външните работи, цитиран от БГНЕС.

Сред приоритетите са и присъединяването на страната към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и подготовка от страна на държавата на Първоначален меморандум с позиция по всеки един правен инструмент на ОИСР (Организация за икономическо сътрудничество и развитие), активно присъствия на България в ЕС и НАТО и участието на страната ни в колективните усилия за справяне с настоящите кризи.

От МВнР определят като важни задачи европейската интеграция на страните от Западните Балкани, както и отстояване и надграждане на постигнатото в последните месеци по отношение на европейския път на Република Северна Македония, както и фокусиране на вниманието върху партньорите от ЕС и НАТО и върху други проблеми, свързани със сигурността в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    123
    спрете с този сомнамбулски брътвеж еврозона и шенген ! спрете мамицата ви прокажена, спрете. вдигнете първо главите на хората от земята, вдигнете демографската катастрофа, вдигнете наново съдебната система, раздайте поне малко правосъдие на най-изявените сатрапи на прехода. вдигнете ни стандарта на живот и самочувствието, тогава нека се обсъдят нашироко тези две крайно спорни теми. хората са в шок от цените, инфлацията ги реже всеки ден, тази политическа сган обаче в хор бълнува за еврозони и шенгени.
  • -2
    1
    Trese
    Основен приоритет за българите е точно обратното на казаното!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари