МВнР: Изявлението на Елеонора Митрофанова за "Възраждане" е неуместно

1
Българската страна определя казаното от посланика на Руската Федерация като опит за намеса във вътрешните работи на страната
Българската страна определя казаното от посланика на Руската Федерация като опит за намеса във вътрешните работи на страната

Българската страна определя казаното от посланика на Руската Федерация като опит за намеса във вътрешните работи на страната

Във връзка с проведено интервю на посланика на Руската Федерация у нас за българска медия, говорителят на Министерството на външните работи (МВнР) заявява, че направеното изявление по вътрешнополитическа за България тема от страна на посланик Елеонора Митрофанова е неуместно. Това се казва в позиция на говорителя на МВнР, публикувана на сайта на ведомството.

Българската страна определя казаното като опит за намеса във вътрешните работи на страната и в този смисъл противоречи на Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Министърът на външните работи Николай Милков е провел разговор в този смисъл с посланик Митрофанова, се казва още в позицията.

Преди няколко дни в YouTube канала на журналиста Мартин Карбовски беше публикувано интервю с руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Запитана от Мартин Карбовски „Ако сте български гражданин, за кого бихте гласували?“, Елеонора Митрофанова отговаря: „Ако съм български избирател, аз бих гласувала за този, когото разбирам… Вероятно бих гласувала или „не подкрепям никого“, или за Костадинов.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Kalibr
    И ние българите мислим като нея не като вас продажни предатели
  • 4
    2
    До 1
    Нали ГРУ на Русия трябва да има троянски кон в НАТО...
  • -1
    1
    Неуместно е
    като министърът на МВнР се гласи за посланик в НАТО.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари