Мутрите се върнаха, гангстерски групи паразитират върху българския туризъм

0
Тези групи се занимават не само с рекет върху пътища, бариери, паяци, но и с проституция и наркотици.
Тези групи се занимават не само с рекет върху пътища, бариери, паяци, но и с проституция и наркотици.

Има над 100 гангстерски групи, които работят с местната полиция, община и прокуратура и паразитират върху българския туризъм.

Това каза в предаването "Нещо повече" по БНР директорът на Института за анализи в туризма Румен Драганов по повод много високите и всевъзможни такси, които концесионерите на българските плажове искат от туристите:

Тези групи се занимават не само с рекет върху пътища, бариери, паяци, но и с проституция и наркотици. Това е една добре създадена организация от малки групи, които изчакват сезона, нападат туристите и практически ги обират. Това влияе негативно на туризма.

Според него тези групи са организирани, а не са отделни недобросъвестни граждани, които вземат по 10 лева от всеки, който преминава през тяхната територия.

"Говорим за голяма опасност и обществото трябва да реагира. Разчитахме, че след създаването на Министерството на туризма то ще реагира на нещата, които се случват по плажовете".

Най-вероятно наистина има гангстерски групи, които държат Черноморието. Факт е, че мутрите се върнаха на родното Черноморие. Всичко опира до повсеместната безнаказаност, коментира писателят Христо Карастоянов.

"Защо обаче този човек, през чийто имот минава път, да не взема по 10 лева, след като големите правят същото. Големите, които бетонираха Черноморието и изринаха посред бял ден с булдозери дюните, които никога няма да се възстановят. Изключително глупаво е да искаш по 5 лева, за да си сложиш кърпата между шезлонгите. Ако намалиш малко цената на чадъра, никой няма да си слага кърпата между чадърите и пак ще спечелиш. Глупостта по Черноморието стана много по-страшна от гангстеризма, но е факт, че мутрите се върнаха на Черноморието. Тук се касае за безнаказаност и тя се толерира от високо ниво".

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари