МТСП: До момента не са изплащани компенсации за транспорт от вноските на “Лукойл”

0
От социалното министерство уточниха, че компенсацията ще бъде в размер до 300 лв. и ще бъде предоставена директно на физическите лица чрез Агенцията за социално подпомагане
От социалното министерство уточниха, че компенсацията ще бъде в размер до 300 лв. и ще бъде предоставена директно на физическите лица чрез Агенцията за социално подпомагане Снимка: Dunavmost

От социалното министерство уточниха, че компенсацията ще бъде в размер до 300 лв. и ще бъде предоставена директно на физическите лица чрез Агенцията за социално подпомагане

До момента не са изплащани еднократни компенсации по Програмата за финансова подкрепа на физически лица за транспорт. Това съобщиха от Министерството на труда и социалната политика, предаде БГНЕС.

Средствата предстои да бъдат изплатени от Агенцията за социално подпомагане до 30 юни от събраните средства във Фонд "Сигурност на електроенергийната система". В него до момента са постъпили само 45 млн. лв. от "Лукойл" от определената от Министерството на икономиката и индустрията вноска от близо 70 млн. лв. за декември 2023 г.

Средствата трябва да отидат за компенсации на гражданите, затова агенцията отправи питане към МТСП дали част от постъпилите вече 45 млн. са били пренасочени за компенсации.

От социалното министерство уточниха, че компенсацията ще бъде в размер до 300 лв. и ще бъде предоставена директно на физическите лица чрез Агенцията за социално подпомагане за компенсиране на направените от тях разходи за транспорт, като се предвижда компенсацията да бъде изплатена еднократно по касов или по банков път до 30.06.2024 г. в зависимост от начина, по който семействата получават месечните помощи за отглеждане на дете.

Парите от “Лукойл” се очаква да подпомогнат около 300 000 семейства с деца от уязвимите групи, които да получат еднократна компенсация.

БГНЕС припомня, че все още не е ясно дали цялата сума от 70 млн. от “Лукойл” ще бъде изплатена. От ДПС вече призоваха компетентните органи да се заемат със случая, за да може да се съберат дължимите 25 млн. за месец декември 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари