Може ли Гражданската да скочи на 500 лева?

0
Чак сега се разбра, че шоковото поскъпване е заради решение на Върховния касационен съд
Чак сега се разбра, че шоковото поскъпване е заради решение на Върховния касационен съд

Едва вчера се разбра, че след няколко години на застой само в рамките на 12 месеца задължителната по закон застраховка за автомобила е скочила с 50 на сто.

Най-ощетени са собствениците на МПС-та с регистрация в големите градове и младите шофьори. Заради засилената конкуренция на пазара данните показваха друга реалност в периода 2011 до 2017 г., когато те се понижаваха.

Сега обаче се разбра, че шоковото поскъпване е заради решение на Върховния касационен съд (ВКС) на Лозан Панов, съобщава в. Телеграф, позовавайки се на шефове на застрахователни компании.

В края на юли съдът на олигархията излезе с решение, което разширява до безкрайност кръга от лица, които могат да претендират за обезщетение заради смърт на свой близък при ПТП.

Освен съпрузи, деца и родители на загиналите, за обезщетение могат да претендират също така братя, сестри, баби, дядовци, както и всички, с които преди смъртта си починалият е създал „трайна и дълга емоционална връзка“. Така всеки приятел или близък може да предяви претенции, че е понесъл болка и страдания от загубата на пострадал в катастрофа, обявиха застрахователите.

„Направо сме в шок. миналата седмица бяхме принудени да вдигнем Гражданската с 40 до 80 лева, като по-високата стойност е за най-младите шофьори“, обясни шеф на голяма застрахователна компания.

Друг застраховател посочи, че вече има претендирали обезщетение по линия на новото решение на ВКС за милион лева.

Справка в сайта на голям застраховател сочи, че в момента цената на полицата за най-масовите автомобили е вече нас 270 лева.

Застрахователите предричат, че заради решението на ВКС цената на Гражданската може да стигне дори до 400-500 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Как да вбесите мъжа си?
Изчакайте го да изпревари с мъка 16 ТИР-а и тихо кажете, че ви се пишка!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари