Може да избираме между пет тарифи за ток

0
Битовите клиенти на ток ще могат да избират между пет варианта на тарифи, ако излязат на свободния пазар
Битовите клиенти на ток ще могат да избират между пет варианта на тарифи, ако излязат на свободния пазар

Битовите клиенти на ток ще могат да избират между пет варианта на тарифи, ако излязат на свободния пазар и не разполагат с електромер, който измерва почасовото потребление.

Това съобщиха пред „Труд“ от ЕВН и „Енерго про“. Компанията ЕВН е разработила три варианта на стандартни товарови профили - общ, за потребители, които се отопляват на ток, и за потребители, които са на централно парно или на дърва и въглища.

Енерго про“ предлага две основни тарифи за битови клиенти - за такива, които живеят в селища с под 30 000 жители, и за големи населени места. Според публикуваните профили от компанията в малките селища хората използват най-много електроенергия между 18.00 и 23.00 ч.

Като консумацията в този промеждутък има най-голяма тежест. В големите градове най-активни са часовете от 18 до 00.00 часа, но разпределението на товара не е с толкова силно изразени разлики.

И от ЕВН, и от „Енерго про“ са разработили специални профили за уличното осветление.

От третия доставчик на електроенергия - ЧЕЗ, обявиха че са готови с товаровите си профили, предали са ги на КЕВР, но ще ги обявяват в понеделник.

Без стандартни товарови профили битовите клиенти не могат да излязат на свободния пазар и да сменят доставчика си на ток.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари