Mотосъборът събира над 1500 човека в Русе

0
Мащабното събиране ще продължи до 19 юни, и отново е в памет на Ивайло Андреев
Мащабното събиране ще продължи до 19 юни, и отново е в памет на Ивайло Андреев

Над 1500 човека се очаква да събере стартиралият днес "Национален мотосъбор" на стадиона край хижа "Приста" край Русе.

Мащабното събиране ще продължи до 19 юни, и отново е в памет на Ивайло Андреев, който загина при инцидент на пътя преди близо 2 години. Събитието се организира от мотоклубовете „The Thunders MC“ и „Дунавски братя MCC“.

От 21:00 на сцената ще забие русенската група "Gunpowder", а в събота настроението ще подгряват "Old bastard" и "Insane".

Събитието се променя с оглед на по-голямото пространство, по-удобната логистика и сантимент от последния проведен събор на това място преди години. Именно на стадиона ще се проведе по-атрактивната част от стънт надпреварите, а за скоростните отсечки ще бъде отцепен част от пътя от републиканската мрежа на изхода на Русе за София. За целта вече са задвижени съответните процедури с Община Русе, КАТ - Пътна полиция и АПИ.

В двудневния мотосъбор организаторите очакват да се включат над 1 500 души от Гърция, Румъния, Сърбия и България. От страната, потвърдилите участие мотоклубове, са 12. Тази година програмата отново ще започне с почетна обиколка на града, молитва от отец Георги в памет на Ивайло Андреев, като предвижда още музика на живо и разнообразни съпътстващи събития.

Наред с това двата клуба ще продължат и благотворителните кампании, които водят, като този път ще се събират средства за семейството на Ивайло, както и за протеза на моторист, загубил ръката си при инцидент.

Поканени са всички русенци и гости на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари