МОСВ: Водните количества ще бъдат под праговете за внимание

0
Утре не се очакват опасни метеорологични явления в страната
Утре не се очакват опасни метеорологични явления в страната

Утре не се очакват опасни метеорологични явления в страната

На 5 и 6 март речните нива ще се понижават или ще останат без съществени изменения в Дунавски и Черноморски басейн, а в Източнобеломорски и Западнобеломорски басейн те ще се повишават, съобщават от МОСВ. На 7 март в резултат на валежи ще има повишения на речните нива в басейните, а на 08.03. те ще се понижават, като по-съществени ще са както следва:

Дунавски басейн:

- в резултат на валежи на 05.03. ще има краткотрайни повишения на речните нива в планинските части от водосборите на р. Вит, р. Осъм и р. Янтра, а на 06.03. в горните части от водосбора на р. Искър. На 07.03. и през нощта на 08.03. речните нива в целия басейн ще се повишават, в резултат на валежи. На 08.03. нивата на реките от басейна ще се понижават, като в резултат на оттичане ще има повишения в долните течения на основните реки;

Черноморски басейн:

- в резултат на валежни на 05.03. ще има краткотрайни повишения във водосборите на реките южно от гр. Бургас. В резултат на валежи, на 07.03. и през нощта срещу 08.03. ще има повишения на речните нива в басейн. На 08.03. през деня нивата на реките от басейна ще се понижават, като в резултат на оттичане ще има повишения в долните течения на основните реки;

Източнобеломорски басейн:

- на 05.03. в резултат на валежи, ще се повишават речните нива във водосборите на реките Арда, Атеринска, Бяла и на рило-родопските притоци на р. Марица. На 06.03. речните нива в басейна ще са без съществени изменения, като в резултат на валежи са възможни незначителни повишения в родопските притоци на р. Марица и във водосбора на р. Арда. На 07.03. и през нощта срещу 08.03., в резултат на валежи, ще има повишения на речните нива в целия басейн. През деня на 08.03. речните нива в басейна ще се понижават, като в резултат на оттичане ще има повишения в долните течения на основните реки;

Западнобеломорски басейн:

- на 05.03. в резултат на валежи ще има повишения на речните нива в долните части от водосборите на р. Струма и р. Места и във водосбора на р. Доспат. На 06.03. през деня речните нива ще се понижават. От вечерните часове на 06.03. и на 07.03. в резултат на валежи ще има повишения на водните нива в реките от басейна. На 08.03. речните нива ще се понижават или ще останат без съществени изменения.

Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

На 6 март 2024 година не се очакват опасни метеорологични явления в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари