МОСВ: Очаква се леко повишение на водите на Русенски Лом

1
За 16 декември 2023 г. НИМХ издава предупреждение от втора степен (оранжев код) за 5 области
За 16 декември 2023 г. НИМХ издава предупреждение от втора степен (оранжев код) за 5 области

За 16 декември 2023 г. НИМХ издава предупреждение от втора степен (оранжев код) за 5 области

На 15.12 в резултат на валежи ще има повишения на речните нива в басейните, а на 16.12 в резултат на оттичане и валежи ще има незначителни повишения в Дунавски и Черноморски басейн, като по-съществени те ще са както следва:

Дунавски басейн:

- на 16.12 в резултат на оттичане и валежи ще има незначителни повишения в долните части от водосборите на реките западно от р. Русенски Лом. На 17 и 18.12 речните нива ще се понижават, като в резултат на снеготопене ще има краткотрайни повишения в следобедните и вечерните часове;

Черноморски басейн:

- на 15.12 и 16.12 ще има повишения на речните нива в басейна, като по-съществени ще са те във водосборите на южночерноморските реки (южно от гр. Бургас). На 17 и 18.12 речните нива в басейна ще се понижават, като в резултат на снеготопене ще има краткотрайни повишения в следобедните и вечерните часове;

Източнобеломорски басейн:

- на 15.12 в резултат на валежи ще има повишения на речните нива в целия басейн, по-значителни ще са те в горните и средните части от водосбора на р. Марица. На 16, 17 и 18.12 нивата на реките ще се понижават или ще останат без съществени изменения, като на 18.12 в резултат на снеготопене ще има краткотрайни, незначителни повишения в следобедните и вечерните часове;

Западнобеломорски басейн:

- на 15.12 в резултат на валежи ще има повишения на речните нива в целия басейн, по съществени в долните части от водосборите на р. Струма, и р. Места. На 16, 17 и 18.12 речните нива ще се понижават или ще останат без съществени изменения, като на 18.12 в резултат на снеготопене ще има краткотрайни, незначителни повишения в следобедните и вечерните часове.

Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

За 16 декември 2023 г. НИМХ издава предупреждение от втора степен (оранжев код) за 5 области и първа степен (жълт код) за 4 области в Южна България. Ще има значителни валежи от дъжд, които в много райони ще преминат в сняг и ще се образува нова снежна покривка. С умерен, временно силен вятър ще се създават условия за виелици и навявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари