МОСВ: Не могат да се препоръчат по-строги норми за допустими емисии за предприятията в Русе

0
Не смятам, че сигналите на гражданите са неоснователни, заяви депутатът Иван Белчев
Не смятам, че сигналите на гражданите са неоснователни, заяви депутатът Иван Белчев Видео: Кис 13

Не смятам, че сигналите на гражданите са неоснователни, заяви депутатът Иван Белчев

Не могат да се препоръчат по-строги норми за допустими емисии за предприятията в Русе.

Това става ясно от отговора на министъра на околната среда и водите относно питане на народния представител Иван Белчев, предаде Кис 13.

Основната причина за това е, че определянето на нови норми трябва да става на базата на сериозни изследвания, които да показват, че по-строгите стойности са технически постижими за инсталациите.

За Русе основният проблем е разпространението на миризми, но нито в европейското, нито в националното законодателство, няма въведени такива норми. Освен това усещането им не доказвало наличие на замърсяване на въздуха над пределно допустимите концентрации, се посочва в отговора на екоминистерството. Също така, интензивно миришещите вещества се усещали при ниска концентрация и не можело да бъдат установени в пунктовете за мониторинг.

От Министерството на околната среда и водите отбелязват също, че според наличната информация, е твърде вероятно проблемите с неприятните миризми в Русе да не зависят от определянето на по-строги норми за допустими емисии.

Оказва се обаче, че честото подаване на сигнали може да докара неприятности на екоактивистите, коментира депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    ЗАКРИВАЙ
    Еееххх. Даже няма и светлина в тунела. Напротив! Има демонстрация на безсилие и покана за всеки желаещ да си изнесе някъде мръсното производство. Иначе от дни целия град смърди на нефтопродукти, но всичко е точно. Сигналите са стотици, но всичко е точно. Предполагам, че следващия кмет или поне русенски депутат ще бъде издигнат със същите уникални лозунги и заявки, че ще се справи със замърсяването на въздуха в Русе. Колко народ се налапа с власт покрай нещастието на хиляди данъкоплатци не е истина. Резултатите не само са лоши, те се влошават от същите тези хора, които обещават да се справят с проблема. Лично подписа на Пенчо седи под разрешителното на нефтопреработвателя, който ни обгазява от септември месец ежедневно. А на Иванчо така му е доста удобно, защото реално от него нищо не зависи и нищо не може да направи.
  • 4
    2
    Така ли???
    С дрънкане за чистотата на въздуха в Русе и псевдо борбите за чист въздух и пълнене на кесийки стана депутат и сега пълниш гушката и джоба с тлъста заплата. Ако имаш малко чест и достойнство, подавай оставка оправяй кошчетата по центъра в Русе.
  • 7
    1
    Сиса Писа
    ТОЧНО СТАНА ДЕПУТАТ С ОБЕЩАНИЯТА ДА ОПРАВИШ ВЪЗДУХА В РУСЕ! СРАМ И ПОЗОР!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари