Москва разширява списъка с лица от ЕС със забрана да влизат в Русия

0
В изявление на руското външно министерство се казва, че ограничението е за хора, които насърчават антируска политика
В изявление на руското външно министерство се казва, че ограничението е за хора, които насърчават антируска политика Снимка: БГНЕС / Архив

Русия заяви днес, че значително е увеличила броя на служителите, депутатите, обществените фигури и журналистите от Европейския съюз, на които е забранено да влизат на нейна територия заради това, че са отговорни, както се предполага, за налагане на санкции срещу Москва и подклаждане на антируски настроения, предаде Ройтерс

"Ограниченията се отнасят за висшето ръководство на ЕС, включително редица европейски комисари и ръководители на военни структури в ЕС, както и за значително мнозинство от членовете на Европейския парламент, които насърчават антируски политики", каза външното министерство на Русия, информира БТА. 

Москва заяви, че в черния ѝ списък са включени също така представители на някои държави от ЕС, обществени фигури и журналисти, които според нея са "лично отговорни за насърчаване на незаконни антируски санкции, подклаждане на русофобски настроения и нарушаване на правата и свободите на рускоезичното население".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Голям праз
    Голяма работа, по-добре ние да забраним на "братушките" да влизат в България, че като влязат, забравят да си тръгнат. И да не забравим в списъка да включим оня поп, т.нар. московски патриарх, който публично унижи България преди няколко години. За диктатора е естествено, че ще е в списъка, заедно с цялата си клика. А и тетка ти Митрофановна трябва да включим в списъка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари