Москва: 10 000 доброволци са записани след мобилизацията

0
През първия ден на частичната мобилизация около 10 000 граждани пристигнаха в бюрата за набиране на войници по собствено желание, заяви говорител на военните
През първия ден на частичната мобилизация около 10 000 граждани пристигнаха в бюрата за набиране на войници по собствено желание, заяви говорител на военните

В сряда Путин обяви частична мобилизация за 300 000 души

Руските военни съобщиха, че най-малко 10 000 души са се записали като доброволци за участие в бойните действия в Украйна, ден след като президентът Владимир Путин нареди мобилизация на резервистите, предаде БГНЕС и Дарик Радио

"През първия ден на частичната мобилизация около 10 000 граждани пристигнаха в бюрата за набиране на войници по собствено желание, без да чакат повиквателна", заяви Владимир Цимлянски, военен говорител, пред руската информационна агенция "Интерфакс".

Той добави, че военните са създали телефонен център, който да отговаря на въпроси на граждани и организации относно мобилизацията.

Министерството на отбраната не е разпространило официално видео от центровете за набиране на войници и не е дало информация за броя на хората, на които са връчени призовки.

В сряда Путин обяви "частична мобилизация" на резервистите, а министърът на отбраната Сергей Шойгу заяви, че в рамките на кампанията ще бъдат призовани на служба 300 000 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари