Мощно торнадо подхвърля коли във въздуха като играчки

4
Стихията в Южна Флорида причини хаос и огромни разрушения
Стихията в Южна Флорида причини хаос и огромни разрушения

Стихията в Южна Флорида причини хаос и огромни разрушения

Мощно торнадо удари Палм Бийч Гардънс в Южна Флорида (САЩ) през уикенда, причинявайки хаос и мащабни разрушения, включително обръщайки коли по магистрала.

Видео засне ужасяващ момент, когато заради стихията автомобил полетя във въздуха, преди да се разбие на асфалта, показвайки силата на природата в най-мощния ѝ вид.

Кадрите са записани от писателката Дафне Николопулос, която ги сподели в профила си в Instagram. Тя беше един от тези хора, които се оказаха в капан в колите си на пътя, когато торнадото удари минути, след като получиха предупреждение на телефоните си, пише Automedia.bg.

Николопулос описва преживяването като апокалиптично, тъй като е свидетел на „проблясъци от светлина, падащи дървета и коли, вдигани от вятъра като играчки“.

Торнадото EF-2 с максимална скорост на вятъра 209 км/ч и диаметър четвърт миля (402 м) се е насочвало на североизток, според Националната метеорологична служба. След около 11 минути торнадото се разсея, оставяйки след себе си 4,8-километров участък от разрушения.

Противопожарната и спасителна служба не съобщава за жертви, но силните ветрове нанесоха значителни щети в района. Дървета и стълбове бяха повалени, покриви бяха повредени, сградите претърпяха щети, а пътищата бяха осеяни с отломки. Друго видео, публикувано от АВС7, показва купчина коли на паркинг пред жилищен комплекс в Palm Beach Gardens.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Гражданин
    Как не може едно такова торнадо да повдигне общината заедно с Пънчо и цялата негодна камарила,та да ги отнесе някъде,откъде няма връщане.Най-добре на необитаем остров.И най-после градът да рахатяса и тръгве напред.
  • 0
    4
    До 3:
    daskal-е, ако наистина си даскал, то психиатърът е направо задължителен за теб. Че след повече от 5-6 години даскалуване, болшинството от учителите поизкуквате сериозно!
  • -1
    3
    daskal
    До долните двама... Идете на психиатър. Може и нищо да ви няма.
  • 2
    2
    ЕбАл съм ги
    Изумително е как натрапвате "новини" отвъд океана, за които нито един Български гражданин не дава и пет стотинки. Всъщност киро мошеника и асен содомита може и да се трогнат.
  • 2
    1
    Василесий
    Не ме интересуват новини от САЩ. Нека ги изтрепи дано.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари