Мощна градушка удари Русе

13

Мощна градушка удари Русе рано тази сутрин към 5:30 часа сутринта.

Стихията не продължи дълго, но събуди русенци и ги стресна, на много от тях домовете и терасите им се наводниха. Улиците побеляха и заприличаха на реки, клони и по-млади дървета се пречупиха, електрически жици се накъсаха и нападаха върху автомобили и сгради..

За 10 минути количеството на валежа е достигнало 17.5 л/кв.м. Размерът на градовите зърна достига 3 см на места, а скоростта на вятъра е била около 50 км/час. Има множество сигнали за причинени стопански щети от градушката, съобщиха от хидрометеорологичната станция в града

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Бай Х.
    Не е нормално при един по-силен летен дъжд да има такива щети! Русе има най-скапаната инфраструктура и най-слабото управление. Добре, че е вятъра да поокърши изсъхналите клони и дървета. Русе не е малката Виена, а малката Венеция!
  • 16
    3
    аборта на друсе
    силен дъжд , слаба държава
  • 20
    2
    ПЕНЧИ ОСЕМЕНИТЕЛЯ НА РУСЕ
    Както винаги в Русе дори и при слаб дъжд става бедствено положение,камо ли при силен.Капаците на шахтите са задръстени с тревата която косят и си я оставят на място ,пък да не говорим за пясъка,калта и камъните от разкопките в целия град.
  • 25
    1
    мнение
    А кметмето си нанка в Нисово или почиства "шахтата" на някоя общинарка. А ние в Русе - кучета ни яли. Никой не чисти шахтите, пълни са с окосени треви и храсти и отпадъци. Защо ли плащаме изобщо местни данъци ? Дали да не отидем на гости на кметчето в нисово ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари